Steg 2 - Fortsättare

Steg 2 (Intermediate) är vår fortsättningsgrupp och här stegras den fysiska och psykiska belastningen med svårare situationer, så som flera motståndare och aggresivare intention från angriparen/arna i flera olika ofördelaktiga miljöer, som exempelvis trånga utrymmen eller bland stolar och bord.

Under Steg 2 skapas en känsla av dynamiska samband mellan olika tekniker. Träningarna kommer att består mycket av tillämpad problemlösning där det finns flera jämbördiga lösningar med individuellt olika effekt. Under teminen får man självklart lära sig nya tekniker på nya typ av hot och angrepp. Intensiteten i sparringen och kampmomenten ökar stegvis under terminen för att man skall vara bättre förberedd för den stress- och det adrenalinpåslag en skarp situation medför.

Vapenförsvaren som introducerades under Steg 1 kommer integreras tidigt under terminen och i situationer där angriparen tidigare varit obeväpnad.

Steg 2 (Intermediate) är två terminer. I slutet av den andra terminen har man möjlighet att genomföra en examination, (typ gradering) om man vill avancera till Steg 3 kommande termin. Det finns inga krav att man måste examinera sig, utan man kan stanna kvar i Steg 2 så länge man vill.

FORTSÄTT TRÄNA HÖSTEN 2017

Steg 2 börjar redan sin termin med träningspass tisdagen den 29 augusti kl. 18:30 - 19:50 och torsdagen den 31 augusti 20:00 - 21:20. Under de första två veckorna tränar Steg 2 ensamma. Från och med den tredje, (5 september), träningsveckan kommer Steg 2 träna parallelt med Steg 3.

Ni som examinerade mot Steg 2 i slutet av vårterminen måste 'anmäla' er till instruktörerna att ni kommer att dela under Steg 2.

 

KLÄDER OCH UTRUSTNING

Du kan träna Krav Maga i så gott som vilken klädsel som helst. Det går lika bra att träna i shorts som långbyxor eller tights. Det viktiga är att man trivs i sin träning. Men vi rekommenderar att man faktiskt varierar sin klädsel för att man ska få känslan för hur det är att utöva självförsvar i olika kläder. Det är ett KRAV att man skall bära skrevskydd, (även damer), och tandskydd under träningarna. Nedan ser du vilken utrustning som är ett krav och rekommenderad att skaffa i Steg 2:

  • Tandskydd (Krav)
  • Suspensoar/Grenskydd (Krav)
  • Boxningshandske (16oz) (Krav)
  • Grapplinghandske - Modell MMA (Krav)
  • Benskydd (Rekommenderat)

 

BETALNING

Betalning på 1700 kr för höstterminen skall vara klubben tillhanda senast 26/9 2017. Betalar du innan 15/9 2017 så får du 300kr i rabatt. För fler priser, rabatter och erbjudanden, se SCHEMA & AVGIFTER.

Swish: 123 512 69 58

PlusGiro: 65 71 85-5

Vid betalning ange namn och personnummer som referens.

Frågar angående avgifter och kvitton är välkomna till kassor@kravmagasundsvall.se