Hur går det till att träna Krav Maga?

Det finns olika tillvägagångsätt att träna Krav Maga. Den vanligaste träningsformen som vi på Krav Maga Sundsvall erbjuder är terminsträning. Det innebär att du har möjlighet till två träningspass per vecka á 80 minuter vardera i blandade grupper med både män och kvinnor. Vi instruerar på fler olika kunskapsnivåer där du kan utmana sig själv genom att avancera i vårt Stegsystem, läs mer om detta nedan.

Förutom terminsträningar erbjuder vi fristående gruppträningar och utbildningar på förfrågan. Som exempelvis har vi genomfört seminarium för bland annat tjejgäng i syfte att testa på självförsvar för att öka deras medvetenhet och trygghet, men även olika aktiviteter för företag som vill göra något annorlunda med sin personal.

Kontaka oss om du är intresserad av en fristående gruppträning.

Den vanligaste träningsformen för privatpersoner är terminsträning, där du tränar två pass per vecka á 80 minuter vardera i blandade grupper med både kvinnor och män. Vi instruerar på fyra kunskapsnivåer från Steg 1 (Basic) till Steg 3 (Advanced).

Förutom de två ordinarie passen finns det möjlighet till ett fripass varannan vecka, (se schema och avgifter). Fripasset är öppet för alla medlemmar som vill träna lite extra eller ta ikapp tekniker om de av någon anledning missat träning under de gångna veckorna.

Passen är allsidigt sammansatta och innefattar både teknik, närkamp och fysisk träning så som styrka, kondition, rörlighet, och kroppskontroll. Både den tekniska och fysiska träningen anpassas efter individens förutsättningar, oavsett dennes utgångsläge eller kunskaper, så att alla deltagare får utmaning i sin träning. De fysiska momenten kompletteras alltid med taktiskt tänkande,  konflikt-, och stresshantering samt nödvändig teori kring lagstöd och det juridiska efterspelet som berör de situationer som simuleras.

Du behöver självklart inte delta på samtliga pass för att kunna träna Krav Maga. Under terminen repeteras tekniker och rörelser regelbundet då många är återkommande och kan användas i olika försvarsmoment.

Verklighetsbaserad självförsvarsträning är huvudsakligen uppdelad i teknik och närkamp. Teknik är det omedelbara svaret på ett överhängande eller ett pågående hot eller angrepp. Om angreppet fortsätter så övergår självförsvaret i något som kallas närkamp. Utöver detta är träningen väldigt fysisk med successivt ökande konditionskrav.

Ett pass är 80 minuter lång och innefattar i stora drag:

Uppvärmning á 10 - 15 minuter för att undvika skador och förbereda kroppen för träning. Fokus ligger på rörlighet, koordination och kroppskontroll. Uppvärmningarnas innehåll varierar beroende på vilka moment som passet kommer innefatta.

Teknik- och/eller närkampsträning á 40 - 50 minuter där fokus ligger på inlärning av principer och tekniker med successivt ökande motstånd i olika sammanhang och situationer.

Passet avslutas oftast med 10 - 15 min individuellt anpassad fysträning där tekniker appliceras under fysisk belastning och kan innefatta:

  • funktionell fysträning (kombination mellan crossfit och MMA-fys)
  • kampbaserad fysträning
  • stress- eller aggressivitetsövningar
  • sparring
  • fightövningar

Du kan träna Krav Maga i så gott som vilken klädsel som helst. Det går lika bra att träna i shorts som långbyxor eller tights. Det viktiga är att man trivs i sin träning. Men vi rekommenderar att man faktiskt varierar sin klädsel för att man ska få känslan för hur det är att utöva självförsvar i olika kläder. Det är ett KRAV att man skall bära skrevskydd, (även damer), och tandskydd under träningarna. Nedan ser du vilken utrustning som är ett krav och rekommenderad att skaffa i Level 1 (Nybörjargruppen):

  • Tandskydd (Krav)
  • Suspensoar/Grenskydd (Krav)
  • Boxningshandske (16oz) (Rekommenderat)

Betalning på 1800 kr för vårterminen skall vara klubben tillhanda senast 26/9. Betalar du innan 6/9 så får du 200kr i rabatt. För fler priser, rabatter och erbjudanden, se SCHEMA & AVGIFTER.

Swish: 123 512 69 58
PlusGiro: 65 71 85-5
Vid betalning ange namn och personnummer som referens.

Frågar angående kvitton fråga instruktören som håller i passet.

TERMINSPLANERING

Det finns inga kommande evenemang just nu.

VAD TYCKER FOLK?

Läs här vad folk gett oss för omdömen på Facebook när de besökt oss.