Om oss

Vi är en del av en internationell organisation av Krav Maga, skapad och baserad i Jerusalem, Israel. ICCS är dedikerade till att tillhandahålla den högsta nivån av Krav Maga (självförsvarsträning) och Street boxing (motionsboxning men på riktigt). ICCS träningstaktiker- och principer är baserade på beprövade israeliska militära metoder, tillämpningsbara i moderna självförsvars- och närstridsscenarier. Mer om vad Krav Maga och Street Boxing innebär att träna kan du läsa under respektive sida som du hittar i vår meny.

ICCS är stolta över sina enkla och effektiva principer och träningsmetoder, samt kvaliteten och ärligheten i organisationen. ICCS ser sig själv som nästa generations självförsvarsutbildning. Israelisk baserade ICCS-instruktörer är erfarna israeliska arméveteraner, med verklig erfarenhet av antiterroristfältsoperationer, med denna erfarenhet är ICCS fast beslutna att ge sina studenter över hela världen tillämpningar i den verkliga världen.

Slutsats?
När det gäller Krav Maga (självförsvaret) så lär våra elever hur man vinner en kamp. Detta är vad Krav Maga skapades för och det är vad vi lär ut på global nivå. Trots att vi tränar har moment med sparring och fullkontakt är vår träning helt prestigelös och alla behandlar varandra med hög respekt. Även om vi tränar på att bruka våld mot annan person så är det viktigt att vi har roligt och skrattar på träningarna och att man känner att man är en del av en familj.

När det gäller Street Boxing så får våra utövare träna sin motion men baserat på boxningens teknik och finess. Man lär sig slå och röra sig som boxare. Vi har kryddat detta koncept här i Sverige genom att lägga till armbågar, knän och sparkar mot ben för att få en större variation. Boxningen lärs ut på ett sätt att man kan använda den i en skarp självförsvarssituation. Samma som Krav Maga så är även denna träning helt prestigelös och alla behandlar varandra med hög respekt. Även om vi tränar på att slå mot en annan persons hanskar/mits/guard så är det viktigt att vi har roligt och skrattar på träningarna och att man känner att man är en del av en familj.

Förutom ICCS Krav Maga och ICCS Street Boxing Concept är vi en del av ICCS pro-division. Det är ett utbildningsprogram som är dedikerade till att tillhandahålla den högsta nivån av taktisk, brottsbekämpande, säkerhet och professionell utbildning.

Klubben bildades officiellt våren 2012, men har bedrivit verksamhet och träning sedan 2010. Klubben var från början certifierad i civil Krav Maga genom Svenska Krav Maga-förbundet och Ultimte Krav Maga Concept.  2018 anslöt sig klubben till den internationella organisationen ICCS Krav Maga, Israeli Contact Combat System. Vi är den andra klubben i Sverige som anslutit oss till denna världsledande organisation inom Krav Magaträning. 

Vi erbjuder kvalificerad utbildning inriktad mot:

  • – Realistiskt självförsvar (Krav Maga)
  • – Motionsboxning (Street Boxing)
  • – Evenemang som möhippor, svensexor, teambuilding, företagshälsa etc.
  • – Personlig träning
  • – Realistisk laga befogenhetsvåld och vapenhantering samt skytte (läs mer under ICCS PRO)
  • – Seminarium och utbildning inom områden som stress- och konflikthantering samt kommunikation

Vi tränar och utbildar i huvudsak privatpersoner genom terminsträningar, intensivträning och personlig träning. Vi genomför även företagsutbildningar och föreläsningar på bland annat skolor, behandlingshem, i butiker inom handel samt anordnar teambuildningaktiviteter.

Vår tränings- och utbildningsform karaktäriseras av prestigelöst i utövandet. Att träna med oss är galet roligt och enormt lärorikt, men hela tiden har vi med oss våldets allvar och dess brutala natur.

Vår instruktörsgrupp består av både kvinnor och män. En del av oss har verklighetsanknytning till vardags genom yrkeslivet som polis, ordningsvakt, skyddsvakt, vårdare, säkerhetspersonal,  närkampsinstruktör inom Försvarsmakten eller tidigare utövare av andra kampsporter.

Vår filosofi

Oavsett om du är stor eller liten, gammal eller ung, vältränad eller otränad och oavsett om du tränat andra kampsporter sedan tidigare eller inte kan du träna med oss. Våra träningsformer är till för alla.

Krav Maga enkelt i den bemärkelsen att träningen bygger på kroppens naturliga reaktioner och rörelser, och antalet principer är få men kan implementeras på många sätt.

För att träna med oss så måste nedanstående uppfyllas. Krav Maga Sundsvall ställer vissa krav på våra medlemmar, nämligen att du:

  • – måste vara 15 år fyllda (yngre vid hg mognad)
  • – får inte finns med i belastningsregistret för något vålds-, narkotika eller sexualbrott
  • – följer våra trivsel- & säkerhetsbestämmelser
  • – funder inga omständigheter använder Krav Maga eller Street Boxing avsiktligt på ett felaktigt sätt

Om du har frågor gällande ovanstående punkter, kontakta vår huvudinstruktör Daniel Lindberg.

Genomgående under samtliga terminer när du tränar Krav Maga är ett fokus på hur dagens verklighet ser ut gällande hot om våld och våldsangrepp både på gatan och i hemmet. Då det bästa självförsvaret är att inte hamna i sådana situationer så läggs ett stort fokus på hur den våldsamma konfrontationen kan undvikas eller deskaleras (lugna) genom kommunikation (kroppsspråk och röstläge), mental förberedelse, taktiskt tänkande och aggressivitetsträning. Den mentala förberedelsen utgörs av både teori och övningar som innefattar bl.a. taktik, kännedom om hur kroppen reagerar under stress samt självförsvar före och efter angreppsfasen.