Träna Krav Maga

Krav Maga bygger på andra kampsporter, idag så är det väldigt likt Mixed Martial Arts (MMA), men det finns trots det stora skillnader som gör att Krav Maga kallas självförsvar/kampform och kampsport kallas sport.

Att träna Krav Maga innebär att man lär sig slå slag (boxning), knäa och sparka (Thai/Muay Thai), brottas stående (Brottning/Judo), brottas på marken (Judo/BJJ/Brottning), göra nedtagningar (Judo/BJJ/Brottning), med andra ord mer eller mindre samma innehåll som en utövare i MMA lär sig. Men det finns även skillnader på utförandet av tekniker för att det ska fungera mot ex. en större motståndare och då man ute på gatan kan bli angripen på ett sådant sätt som aldrig skulle ske i en ring/bur/matta på en tävling.

 

Krav Maga tränar nybörjare och fortsättare på måndagar och torsdagar enligt nedan.
OBS! Nybörjare och fortsättare tränar separat men på samma tid.

  • Måndagar: 18:30 – 19:50
  • Torsdagar: 18:30 – 19:50

 

Att träna Krav Maga kostar 1800:- per termin. Vill man även träna vår Street Boxing så kostar det bara ytterligare 200:-. Anmälan sker via mail info@kravmagasundsvall.se eller på plats.  Det finns viss utrustning (boxningshandskar) finns att låna men inga garantier finns om gruppen blir stor.

 

Lite kort om skillnaden på Krav Maga och kampsport

Vår taktik och vårt sätt att tillämpa tekniker och principer bygger på att vi ska försvara oss ur ofördelaktiga situationer och miljöer. Kampsporten sker under kontrollerade former. Där har man viktklasser, domare, en ring/bur med (relativt) mjukt golv, tidsbestämda ronder, poäng att tävla om, en motståndare man kan ha studerat innan fighten.

För oss är det tvärtom, vi kan möta större eller flera motståndare samtidigt, motståndare som kan vara påverkade av droger och/eller har tillhyggen. Vi kan inte räkna med att någon kommer avbryta angreppet och vi kan befinna oss i miljöer som mörka gränder, motionsspår eller trånga utrymmen som hissar och trapphus. En fighter som ska tävla vet vad som väntar så rädslan spelar in på samma sätt som om man blir angripen ute i motionsspåret eller på väg hem från jobbet.

 

Hur gå det till när man tränar?

Det absolut viktigaste med vår träning är att alla kan träna hos oss. Man tränar hela tiden efter egen fysisk och psykisk förmåga. Vi alla har olika fysiska förmågor och förutsättningar som Varje träningspass är 80 minuter långt som inleds av en uppvärmning. Syftet med uppvärmningen är man ska bli varm, men även utveckla sin rörelseförmåga, motorik och funktionella styrka samt börja lära sig rörelser som man har nytta av i sin träning längre fram. Uppvärmningarna kan variera och vara olika lång beroende på vad man ska träna under passet. Under själva passet sedan lär man sig och tränar in olika tekniker och principer på hur man försvarar sig genom att ta sig loss olika hotbilder och hur man tillfälligt oskadliggör angriparen så man kan springa därifrån. Inom Krav Maga handlar det lika mycket om att tillfoga sin angripare så mycket distraktion eller skada om man måste så man kan springa från platsen eller hålla fast angriparen och ropa på hjälp.

Därför tränar man mycket offensiv kamp som slag, knän, spark, brottning stående som på marken. För enligt vår filosofi så har man bara "fredat" sig genom att ta sig loss från olika grepp. Inom Krav Maga tittar man även på situationer när angriparen har tillhyggen som kniv, påk, krossad flaska och till och med pistol. Vi tränar på olika scenarion där vi begränsar ytan man kan röra sig på och övningar där man ska försvara sig och är redan fysiskt och psykiskt trött (stressövningar).