Om oss

Vi är en del av en internationell organisation av Krav Maga, skapad och baserad i Jerusalem, Israel. ICCS är dedikerade till att tillhandahålla den högsta nivån av ren Krav Magaträning (självförsvarsträning). ICCS träningstaktiker- och principer är baserade på beprövade israeliska militära metoder, tillämpningsbara i moderna självförsvars- och närstridsscenarier.

ICCS är stolta över sina enkla och effektiva principer och träningsmetoder, samt kvaliteten och ärligheten i organisationen. ICCS ser sig själv som nästa generations självförsvarsutbildning. Israelisk baserade ICCS-instruktörer är erfarna israeliska arméveteraner, med verklig erfarenhet av antiterroristfältsoperationer, med denna erfarenhet är ICCS fast beslutna att ge sina studenter över hela världen tillämpningar i den verkliga världen.

Slutsats? Våra elever lär sig hur man vinner en kamp. Detta är vad Krav Maga skapades för och det är vad vi lär ut på global nivå. Trots att vi tränar har moment med sparring och fullkontakt är vår träning helt prestigelös och alla behandlar varandra med hög respekt för varandra. Även om vi tränar på att bruka våld mot annan person så är det viktigt att vi har roligt och skrattar på träningarna och att man känner att man är en del av en familj.

Förutom ICCS Krav Maga är vi en del av ICCS pro-division. Det är ett utbildningsprogram som är dedikerade till att tillhandahålla den högsta nivån av taktisk, brottsbekämpande, säkerhet och professionell utbildning.

Klubben bildades officiellt våren 2012, men har bedrivit verksamhet och träning sedan 2010. Klubben var från början certifierad i civil Krav Maga genom Svenska Krav Maga-förbundet och Ultimte Krav Maga Concept.  2018 anslöt sig klubben till den internationella organisationen ICCS Krav Maga, Israeli Contact Combat System. Vi är den andra klubben i Sverige som anslutit oss till denna världsledande organisation inom Krav Magaträning. 

 

Vi erbjuder kvalificerad utbildning inriktad mot:

 • – Realistiskt självförsvar
 • – Professionell träningsmetodik med fokus på moderna hotbilder
 • – Evenemang som möhippor, svensexor, teambuilding, företagshälsa etc.
 • – Personlig träning
 • – Realistisk laga befogenhetsvåld och vapenhantering samt skytte (läs mer under ICCS PRO)
 • – Tactical fitness, en ny typ av funktionell träning i grupp
 • – Seminarium och utbildning inom områden som stress- och konflikthantering samt kommunikation
 • – Instruktörsutbildningar inom Krav Maga, realistiskt självförsvar och realistiskt poliärt självskydd

Vi tränar och utbildar i huvudsak privatpersoner genom terminsträningar, intensivträning och personlig träning inom nödvärn, konflikthantering, taktik och stresshantering. Vi genomför företagsutbildningar och föreläsningar på bland annat skolor, behandlingshem, i butiker inom handel samt anordnar teambuildningaktiviteter.

Vår tränings- och utbildningsform karaktäriseras av prestigelöst i utövandet av Krav Maga. Att träna Krav Maga är galet roligt och enormt lärorikt, men hela tiden har vi med oss våldets allvar och dess brutala natur.

Vår instruktörsgrupp består av både kvinnor och män. En del av oss har verklighetsanknytning till vardags genom yrkeslivet som polis, ordningsvakt, skyddsvakt, vårdare, säkerhetspersonal eller närkampsinstruktör inom Försvarsmakten.

Vår filosofi

Den  är att du ska kunna träna Krav Maga oavsett om du är stor eller liten, gammal eller ung, vältränad eller otränad och oavsett om du tränat andra kampsporter sedan tidigare eller inte. ICCS Krav Maga är till för alla.

Krav Maga enkelt i den bemärkelsen att träningen bygger på kroppens naturliga reaktioner och rörelser, och antalet principer är få men kan implementeras på många sätt.

För att träna med oss så måste nedanstående uppfyllas:Krav Maga Sundsvall ställer vissa krav på våra medlemmar, nämligen att du:

 • – måste vara 18 år fyllda
 • – får inte finns med i belastningsregistret för något vålds-, narkotika eller sexualbrott
 • – följer våra trivsel- & säkerhetsbestämmelser
 • – funder inga omständigheter använder Krav Maga avsiktligt på ett felaktigt sätt

Om du har frågor gällande ovanstående punkter, kontakta vår huvudinstruktör Daniel Lindberg.

Genomgående under samtliga terminer är ett fokus på hur dagens verklighet ser ut gällande hot om våld och våldsangrepp både på gatan och i hemmet. Då det bästa självförsvaret är att inte hamna i sådana situationer så läggs ett stort fokus på hur den våldsamma konfrontationen kan undvikas eller deskaleras (lugna) genom kommunikation (kroppsspråk och röstläge), mental förberedelse, taktiskt tänkande och aggressivitetsträning. Den mentala förberedelsen utgörs av både teori och övningar som innefattar bl.a. taktik, kännedom om hur kroppen reagerar under stress samt självförsvar före och efter angreppsfasen.